top of page

תמיכה טבעית בקורונה בתקופת ההיריון - גילה רונאל


הפרוטוקול הטבעי לתמיכה בקורונה בהיריון


אין ברשימה זו אלא אוסף של המלצות ידועות מהספרות, אין התוכן מחליף התייעצות עם רופא/ רוקח/ נטורופת מומחה.

לשילוב עם מנוחה, שתייה מרובה, אוורור החדר ואם אפשר להיות באוויר הפתוח.

לנשים בהיריון ולילדים יש קצובות יומיות אחרות ויש להיות ערניים לכך. כאן מוצגות הקצובות המקסימליות המומלצות של משרד הבריאות וה - IOM (Institute of Medicine ). לנוטלי תרופות מרשם עלולות להיות אינטראקציות עם תרופות ולכן יש להתייעץ לפני נטילת התוספים.

יש לציין שקיימות תרופות מרשם אנטי וירליות שמופיעות ב"פרוטוקול זלנקו״ שנחקרו על החלמה מקורונה ושעשויות להיות תרופות מצילות חיים. ניתן להתעניין, ולפנות לרופא לקבלת מרשם ולשלב בין כל אלו.

ויטמינים ומינרלים

· קוורצטין Quercetin (פיגמנט המשנע את האבץ לתאים) עד 500 מ״ג 1 ביום (למי שנוטלת מדללי דם, יש להיוועץ עם רופאM.D שמבין ברפואה טבעית).

· אבץ עד 25 מ״ג פעמיים ביום.

· ויטמין D - לפי (- Institute of Medicine IOM מ - 2010) ניתן להגיע עד 4000 יחב״ל (ברפואה האנטרופוסופית נמנעים לתת ויטמין D (.

· ויטמין C ליפוזומלי עד 2,000 מ״ג ביום.

· ויטמין B12, עד 400 מק״ג ליום.

· מגנזים טאורט למי שיש כאבי שרירים – 350 מ״ג ליממה.

יש לציין כי קיימים מטפלים ברפואה משלימה ורופאים שמכפילים ומשלשים חלק מהמינונים המומלצים. אם אתן בוחרות לעשות זאת, אנא עשו זאת בהתייעצות אישית.


צמחים רלוונטיים לקורונה ולתסמונות דמויות קורונה המותרים לשימוש בהיריון (לאחר ייעוץ) – תכונות עיקריות:

· שורש ג׳ינג׳ר טרי - ניתן לשתות תה מחליטת כפית ג׳ינג׳ר מגורד. מומתק או לא, לפי הטעם, עד שלוש פעמים ביום. השימוש בג׳ינג׳ר יבש – אבקה או שורש – אסורים בהיריון.

· קמומיל Matricaria Recutita – פרחים – אנטי דלקתי, אנטי מיקרוביאלי, מרגיע, נוגד חרדה, מסייע בתופעות מערכת הנשימה.

· סמבוק שחור Sambucus nigra – פרחים ופירות (להימנע כשיש תחושת קור בזמן המחלה) - למחלות זיהומיות בדרכי הנשימה, מכייח, נוגד שיעול, אנטי דלקתי.

· אסטרגלוס Astragalus – מחזק כללי, לעייפות, דלקות בדרכי הנשימה.

· אכינציאה Echinacea - פרחים ושורש

· טיליה Tilia – הפחתת מתח, שיקום רירית מערכת הנשימה, הפרעות שינה, הורדת חום.

אין להשתמש בשימוש פנימי במור ובלבונה במהלך ההיריון !!!



שמנים אתריים – עשויים לסייע מאוד רך רק אם לא מרגישות שהם חזקים מדי לנשימה ואם אין רגישויות מלכתחילה. טיפה אחת מכל שמן בדיפיוזר חשמלי (מנדף) של השמנים הבאים: רוונסרה, לבונה, אקליפטוס -רדיאטה, ברגמוט. על השמנים להיות איכותיים ממקור אמין.

יש לנקות את המבער או המנדף החשמלי כל יום למניעת הצטברות עובשים

·

· לעיסוי החזה והגב, ניתן לערבב 50 מ״ל שמן ענבים/שומשום 5 טיפות רוונסרה Ravensara בתנאי שאין רגישויות לשמנים אתריים.


תזונה

קלה, בריאותית ולא מעובדת. להקשיב לרצונות של הגוף. לפעמים מי שנמשך בדרך כלל לאוכל חם ומתובל, יעדיף אוכל קריר ולהיפך. להקשיב למה שהגוף רוצה, אבל לא להתבלבל עם ״חשקים״ ותירוצים״. רצוי לאכול פירות, ירקות (טריים או מבושלים לפי מה שהגוף מבקש), לחם מדגנים מלאים וכל מזון שאינו מכביד וטבעוני ללא מוצרי חלב וללא ביצים עשוי להתאים. מי שרגילים לאכול פיצות/בורקסים וכו׳, רצוי לוותר בשלב זה אפילו אם הטעם לא נעלם.

שוב – מזון קל, אנרגטי, לא מעובד.

שתייה ומנוחה חיוניים מאוד בתקופה זו

אוויר ורוח

· את והתינוק או התינוקת שברחמך - ראשית חשוב לזכור שאת בהיריון, את לא אחת, את שניים ואולי גם שלושה. החזיקי מרחב נושם ובטוח. היי שמחה ואופטימית והעבירי להם את התחושה שאת אתו/ה. אמרי לו או לה שאת בסדר ושהיא מוגנת, אמרי לו שהוא בטוח ושיאזין לקולות הטובים שבתוכך. ואם את לא לגמרי מצליחה... זכרי שגם האימהות שלנו היו בסטרס לפעמים , רק הקפידי לחזור לחשיבה החיובית והבוטחת.

· תרגילי נשימה חיוניים מאוד אפילו אם הפרעות בנשימה הן לא חלק מתופעות המחלה. נשימות עמוקות, קולות נמוכים כמו בלידה, לשיר אפילו חלש. ללחוץ עדין על אזור הריאות בצד הגוף, יד על כך צד, ברום החזה, באזור הסרעפת (מעל הטבור) ובשיפולי הבטן. אנו מעוניינות להניע שרירים שונים סביב הצלעות כדי לאוורר את הריאות ולהרפות את השרירים שמסביב לכלוב הצלעות. וגם נשימות שטחיות, במקרה הזה, עשויות להיטיב ולהפעיל את החלק העליון של החזה – שימו שתי ידיים על החזה משני צדי עצם הבריח, שימו לב שרק בית החזה עולה כדי לאורר את החלק העליון של הריאות.

· רצוי לשלב מדיטציה להגברת המודעות למה שמתחולל ולהרגעת הגוף והנפש. מצורף קישור להדרכה

https://www.youtube.com/watch?v=7-ECyqkqtT4&ab_channel=GilaRonel

· פעילות פיזית מתונה כמו ישיבה על המיטה או על כדור פיזיו והנעת הידיים, הליכה קלה, אם ניתן.

· להשתדל להפחית חרדה ולא להאזין לסיפורים מפחידים. להחזיק כל הזמן את המרחב של ריפוי ושל החלמה. במידה לא מועטה יכולת הריפוי בידנו. לחשוב ריפוי ולהתפלל לאלוהים לריפוי, כל אחת ואחד בדרכם. תהליך הריפוי מבקש אתכן להיות בהחלמה פעילה.

· ניתן לומר את המשפט על פי האוטוסוגסטיה החיובית - ״מרגע לרגע אני מחלימה יותר ויותר עד להחלמה שלמה״.

הכנת מיצוי לאדים קרים

להניח בצנצנת בחופן פרחי קמומיל מגידול אורגני ולהוסיף וודקה מלוא הצנצנת, לסנן לאחר 6-8 שעות. להוסיף בסביבות 10 מ״ל מהתשרית ל - 100 מ״ל מים. במכשיר אדים קרים או במכשיר נידוף שמנים חשמלי. ניתן לעשות כנ״ל עם מחטי אורן טחונים ובלבד שהאורן מגידול רפואי או שיודעים שהוא אורן למאכל. האורן ידוע עוד מימי היפוקרטס כמטפל במחלות דרכי הנשימה.

בריאות, אמונה ואהבה


גילה רונאל – מטפלת ברפואה משלימה בעיקר בנשים היריון ובלידה ולאחריה, M.A בבריאות הוליסטית מאוניברסיטת לסלי.

עוסקת בתחום ההיריון והלידה משנת 1992. ממקדמות חופש הבחירה בלידה בארץ. הכניסה לחדרי הלידה את העבודה עם רפואה משלימה והכשירה את דור המיילדות הראשון שהשתמש בכלים אלו. מכשירה דולות, מדריכות הכנה ללידה במגרת ״אמאלדת״ ומטפלות בשיטת Holistic birth. חתומה ביחד ולבד על: ״טבעי ללדת״, ״השמים של סבא״, ״קלפי מוכנה – קלפי היריון ולידה״ ו״קלפי הלב – בעקבות לידה שקטה״.




Commentaires


Featured Posts
פוסטים אחרונים
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page